Cel mai bun prieten eşti tu! Ba nu, tu!

Ce ne-am face noi fără prietenii noştri buni? Nimic diferit, doar că n-am avea cu cine să mai schimbăm o părere, o idee, un sfat, etc. Sunt curios oare câţi pot spune că au un prieten bun, cel mai bun, cel mai vechi… Foarte puţini, nu toţi, ci doar foarte puţini. Aparent toţi cărora ne deschidem şi le spunem despre viaţa noastră tristă şi plină de probleme, devin din amici, prietenii noştri cei mai buni pentru o perioada anume a vieţii tale, când simţi nevoia de a vorbi cu cineva şi dai peste acel amic oarecare şi începi să-i mai povesteşti ce-ai mai făcut, adică ce probleme mai ai.

De ce nu rămân prietenii noştri cei mai buni? Pentru că acea prietenie este o prietenie începută pe baza unor probleme personale, în care el are rolul mai mult de doctor pentru a te vindeca, nicidecum pentru a rămâne şi facem aceste lucruri involuntar fără să ne dăm seama de cele mai multe ori. În felul ăsta până la vârsta de 25 de ani am avut peste 20 de astfel de prieteni sau prietene, m-am bucurat de prezenţa lor, ori s-au bucurat de prezenţa mea până a intervenit destinul şi ne-a pus înapoi pe cărările noastre de înainte. Rămâi doar cu o întrebare acră, şi anume:

„ Ce s-a întâmplat? ”

Nu prea se întâmplă nimic, doar că singurul lucru care vă ţinea apropiaţi era acea problemă comună sau măcar asemănătoare, şi odată ce acea problemă era rezolvată la fel si acea prietenie se dizolva. Prieteni buni întodeauna o să avem, doar că nu vor fi niciodată pentru totdeauna. Mereu drumul se va bifurca şi vom fi nevoiţi cu regret poate, să o luam pe cărări diferite, rămânând cu agenda plină de numere pe care le vom suna când o vom redeschide.

Reclame

~ de georgepetrea pe 28/03/2010.

Un răspuns to “Cel mai bun prieten eşti tu! Ba nu, tu!”

  1. Puff in rolul lui Karl Marx 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: